Fynda mat på nätet

Inlägg av Linus Naslund - 0 Kommentarer

Att handla mat på nätet växer lavinartat och snart sker 5 % av  landets totala konsumtion av mat på nätet. Det finns olika koncept av mathandel på nätet, här kommer jag lista och tipsa om de populäraste sätten. Färdiga matkassar och lösplock med hemleverans och torrvaror med leverans till utlämningsställe.

 

Färdiga matkassar

Hela konceptet med att handla mat på nätet började med färdiga matkassar för ungefär tio år sedan när Linas Matkasse startade. En färdig matkasse innebär att du får hem hela veckans mat på en gång och att alla recept är färdigplanerade. Ingredienserna räcker ofta till flera av  rätterna och det hela är noga uträknat. Ett smidigt koncept, men som allt mer ersätts av lösplock där kunden komponerar sin egen matkasse. Troligtvis på grund av att många recept repeteras ofta och att kunden ändå behöver något mer, kanske frukost. Det finns dock stora möjligheter att  fynda när det kommer till färdiga matkassar. Det finns många leverantörer och alla erbjuder ett kraftigt rabatterat pris på första kassen. Dessutom har de flesta många olika kassar så det går att äta billigt länge. Några exempel på tjänster med riktigt bra priser första gången är Linas Matkasse, MatHem och Coop.

 

Lösplock med hemleverans

Den starkaste trenden inom mat på nätet är lösplock. Det innebär helt enkelt att kunden väljer själv vad man vill ha i sin matkasse. Varje vara väljs för sig själv, men det går ofta att köpa hem ett färdigt recept också. Dessutom finns ofta ett stort utbud av andra varor och tjänster att tillgå samtidigt vilket kan vara smidigt och ekonomiskt. Lösplock är av tradition lite dyrare än att handla i en fysisk butik, men priserna sjunker sakta nedåt. Det går självklart att göra bra fynd som kund även inom lösplock. Ofta finns rabattkoder och erbjudanden för dig som handlar första gången, mellan 200 kronor och 10 procents rabatt brukar det handla om. Är du en trogen kund är det bra att se till att handla hos den butik som ger bra bonus. Störst av alla matbutiker på nätet är MatHem, de erbjuder också bra bonus och många extra tjänster som kan hjälpa dig att spara pengar. Andra leverantörer av lösplock är Coop, ICA och mat.se.

 

Torrvaror med posten

Det tredje konceptet är något som funnits länge, och det är torrvaror som skickas med vanlig post till ett utlämningsställe. Vissa har dock börjat med hemleverans via exempelvis BudBee. Här finns stora möjligheter att spara pengar, då torrvaror är lättare att sälja ut efter utgångsdatum eller om designen är gammal. En av de populäraste butikerna inom detta segment är Matsmart som erbjuder utsorterade varor med upp till 90 % avdrag på priset. Har du tur finns ibland dessutom rabattkoder till Matsmart på nätet. En annan bra butik inom torrvaror är Delitea, som drivs av Apotea-koncernen. Ofta har de fri frakt, även med bud hem till dörren.

 

Sammanfattningsvis finns det många sätt att spara pengar och fynda när du handlar din mat på nätet. Men den främsta besparingen gör du som annars skulle ta bilen till affären. Både ekonomisk besparing och miljömässig. Lycka till!

Hoppas du hittar härliga rabattkoder

Vi letar varje dag efter kampanjer och erbjudanden som kan passa just de här olika butikerna du ser just nu.

Andra populära butiker: